Pe Urhon agility

Aloitettiin ACE:n kurssi perjantaina. Ensin ykköshyppyä, sitten putkea ja lopuksi putki - putki - hyppy. Urholla oli oikein kivaa ja se oli kiinnostunut tekemään yhdessä hommia, vaikka hallissa oli melkoisesti häiriötekijöitä. Putki on Urhosta hurjan hauska, niinpä saatiin ainoana koirakkona tehdä tuplaputkia Nauru. Odotteluaika oli Urholle hankalampaa, mutta eiköhän sekin ala sujumaan.

La Tottista

Käväisin ennen metsälenkkiä lähikentällä ottamassa Unskille noutosarjan kisaesteillä + eteenmenon. Aloitettiin pienellä seuraamisella, tarkoituksena viritellä Unski noutokuntoon. Tasamaa oikein hyvä, ehken vähän liian innokas. Hyppynoudossa ekalla yrityksellä kiersi paluuhypyn. En palkannut, vaan otettiin uudestaan. Toisella yrityksellä hyppäsi molempiin suuntiin ja oikein hyvä suoritus. A- este meni myös hienosti. Sen verran itse huijasin, että heitin kapulan suosiolla esteen ohi (kapula oli märkä), jotten heitä päin. Sen verran oli heitossa korkeutta, että olisi mennyt kyllä ylikin. Unskia ei haitannut se, että kapula oli vinossa, kiipesi esteen molempiin suuntiin. Kaikissa noudoissa hyvät perusasennot, eikä tarvinnut enää jäädä vääntämään kättä, siitä että istutaanko heiton aikana vieressä vai ei Nauru. Eteenmeno oli vauhdikas, Unski porhalti kiitolaukalla kentän päähän ja sieltä melkein samalla vauhdilla takaisin noutokapulaa etsimään (kapula jouduttiin jättämään nurmikolle eteenmenon ajaksi...). Oikein hyvä satsi Unskilta! Olin hurjan tyytyväinen, ei mennyt kesän aherrus hukkaan Hymy.

Urhon kanssa tehtiin lopuksi lyhyttä seuraamista lelulla. Leikki ihan hyvin vieraalla kentällä Hymy.  

Su hakuilut + esineruutu

Urholle 4 ukkoa niin, että 2 lähti aina kerrallaan keskilinjalta piiloon. Ensimmäisellä ukolla oli väistellyt maalimiestä, ja oli mennyt aika vastahakoisesti ilmaisemaan (ilmaisi kuitenkin). Toisellakin oli ollut vähän varovainen. Kolmannelta tuli hyvä ilmaisu ja neljäs oli taas huono. Otettiin vielä yksi pakeneva, joka näytti keskilinjalle ihan hyvälle. Urho oli koko treenin ajan sen näköinen, että sillä ei ole kovin kivaa. Jospa tämä menee iän piikkiin... 

Unskille 3 valmista, etukulmat ja yksi vähän kauempana. Oli tarkoitus tehdä tyhjä, mutta taas se jäi... Eka ukko vasemmassa etukulmassa. Ensimmäisellä lähetyksellä ei edennyt suoraan. Kutsuin pois ja toisella oikein hyvä ja suora pisto. Lähetys oikealle. Unski kaarsi tästä suoraan viimeiselle ukolle. Oikean etukulman maalimies oli vähän "alueen" ulkopuolella eli etulinjan etupuolella, joten haju tuli vissiin paremmin toisesta, vaikka maalimiesten väli oli jotain 70m. Hyvä ilmaisu kuitenkin sieltä. Lähetin uudestaan etukulmaan ja sieltä löytyi sitten kakkosukko. Jatkossa ei voi kyllä laittaa samalle puolella useampaa, jottei kannusteta taas liian omatoimiseen työskentelyyn...

Hakuilun jälkeen tallattiin Piian kanssa esineruutu. Siitä ei jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa kummankaan porotuksen osalta. Kiitos Piialle kärsivällisyydestä! Päivän parasta antia taisikin omille koirille olla loppulenkki Kiran ja Pirren kera Nauru.