Yritetääs jonkilaisessa aikajärjestyksessä:

Armi kävi uudenvuodenaaton kunniaksi hakemassa humalat Lahden Vethaussista, tuloksena A-A, 0-0, koko selkä ok, silmät terveet, polvet 0-0. Armi satutti ranteensa viikko sitten, minkä vuoksi perjantaina kuvattiin varuilta ranteet, jotka ok, samoin olat (kun, nyt kerran oli rauhoitettuna), jotka myöskin ok. Ranteessa ei onneksi ollut mitään isompaa, vähän turvotusta, jonka pitäisi ajan (ja levon) kanssa laskea.

Taimi -tyttönen vieraili Unskin luona 11.-14.1. ja toiveissa on pieniä taiminalkuja Kennel Taimistoon. :)

Harrastusrintamalla Armi on käynyt jonkusen kerran puruissa ja tyttö on ihan täpinöissään, kuten itsekin :) Oikein mukavaa puuhaa ja paljon opittavaa!

Tottiksessa:

Noudot: Vauhtia molempiin suuntiin ja luovutusta erikseen. Ihan hyviä palasia, menovauhti saisi olla vielä lujempi, paluussa tulee niin kovaa kuin kintuista pääsee. Menovauhtikin on hyvä, mutta paluussa tulee hitusen lujempaa, jolloin eron huomaa. Ote kapulasta ok, en ainakaan vielä ole havainnut pureskelua.

Seuraaminen: Vire on parantunut syksystä melkoisesti, mutta edelleen pitää kiinnittää huomiota siihen, että ei ala vaanimaan palkkaa, vaan pysyisi aktiivisena. Haukutuksella ja palkkapiilossa -tyylillä seuraaminen aika ok. Täyskäännöstä on nyt otettu kuurina ja takajalat alkaa pikkuhiljaa taas löytymään. 

Jäävät: Seisominen ok. Istuminen ok. Maahanmeno: kääk! Olen vahingossa palkannut Armia siitä, että sillä jää oikea etunen puolisen senttiä irti maasta. Sitä ei ylhäältä päin huomaa etenkään pehmeällä alustalla, mutta sen verran usein olen ehtinyt siitä palkkaamaan, että sujuvasti tarjoaa! Tästä on päästävä äkkiä eroon.  

Toko:

Tunnari: meni rikki, tai siis oli vaihe, jossa alkoi tulla vääriä ja omia 50-50 suhteella, kun sitä ennen vääriä tuli vaan ehken kerran kymmenestä. Siirsin tunnarin jossain vaiheessa olkkarin karvalankamatolle, joka oli ilmeisesti alustana liian vaikea. Kapulat painui maton sisään ja koska mattokin aika voimakkaasti "tuoksui", niin se varmaan aiheutti epävarmuutta. Kun palattiin taas normimatolle / lattialle, niin omat alkoi löytymään. Voi kun olisin hoksannut tuon alusta-asian aikaisemmin, muutama treeni meni sen takia pieleen, tai en keksi muutakaan järkevää selitystä. :)

Kaukot: Kaukoja on jonkun kerran jumpattu nyt niin, että Armin takana on este, jotta se ei voi peruttaa i-m vaihdossa. Pentuaikana olen saanut opetettua Armille hyvin selkärankaan sen, että maahan mennään "taaksepäin" -ajatuksella. Seisomisestahan se toimii, mutta istumisessa ei. Este ei Armia häiritse ja näin on saatu ohjaukseen matkaa.

Paikallaolo: Jää helposti niin kieroon (ottaa voimakkasti kontaktia maahan mennessään), että korjaa lonkalle jossain vaiheessa. Ei yksinkertaisesti pysty olemaan siinä asennossa johon jää. On siis otettava kuurina sivulta maahanmenoja, jotta hyvä asento tulisi automaattisesti. Tunnetila muuten hyvä.

Unski ja Urho on tehneet pihatottista ilman sen suurempia tavoitteita, hauskaa on molemmilla ollut! :) Muutoin on koko porukan kanssa keskitytty lähinnä metsälenkkeilyyn.