Käväistiin eilen hakukokeessa Leppävirralla. Pari viimeistä viikkoa pohdin, että menenkö vai en. Tottis oli semmoisella mallilla, että ei mitään asiaa kokeeseen. No menin kuitenkin pienen suostuttelun jälkeen ja olinhan jo maksanut kokeen.

Tottiksesta 53 pistettä, mikä oli kuitenkin enemmän kuin edellisellä kerralla Kieli ulkona Alkuseuraamisesta tyydyttävä, Unski räksytti ihan mielettömästi ja teki mieli ampua se. Paikka vähän seilasi ja kontakti myös. Laukaukset olivat hyvät (missä nakkia ilmeellä Silmänisku, joten harjoittelu on tuottanut tulosta!) ja henkilöryhmä. Annoin vahingossa yhden lisäkäskyn, joka myös pudotti pisteitä ( ei siis ollut tarkoitus, mutta lipsahti...). Liikkeestä istuminen oli oikein nopea maahanmeno - puutteellinen. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo oli muistaakseni hyvä. Tasamaanouto taisi olla erittäin hyvä. Estenoudot nollattiin molemmat. Hyppynoudossa tuli hyvin perusasentoon, heitin kapulan, mutta Unski ei halunnut mennä esteen yli, ei kyllä lähtenyt kiertämäänkään... Sanoin tuomarille, että nollataan ja kävin näyttämässä Unskille, että saa kiertää. Tämän jälkeen U palautti kapulan oikein hienosti telineen kautta, mutta eihän siitä mitään pisteitä tullut. A:lla se jäkitti ihan tosissaan, enkä saanut sitä edes perusasentoon. Heitin kuitenkin kapulan ja suoritettiin nouto omalla tavalla. Palautus oli taas hyvä ja telineen kautta. Nyt pitää saada purettua telineistä aiheutuva ahdistus, kun itse suorittaminen ei sille kuitenkaan ole ongelma ja sillä on hyvä motivaatio tuoda kapula. Eteenmeno oli erittäin hyvä. Meni suoraan ja pitkälle ja yhdellä käskyllä maahan, tästä olen erityisen tyytyväinen, kun ei olla koskaan tehty kokonaisena liikkeenä. Paikallaolo oli erittäin hyvä, jäi maahan hyvin ja hiljaa, mutta haukkui hetken aikaa laukausten jälkeen. Sitten taas vaikeni ja oli loppuajan hiljaa (ei piipannut missään vaiheessa)

Esineruudusta pisteitä 29. Löysi esineen toisella pistolla, mistä ilmeisesti vähensi yhden pisteen. Työskenteli ihan ok, mutta ei niin rivakasti kuin treeneissä. Esineruutu oli pellolla, mikä oli kyllä aika jännä, eikä olla pahemmin pellolla treenattu... Esine, jonka se toi, oli kova nahkakukkaro, jollaista ei koskaan ole ollut treeniesineenä, joten kyllä se onneksi tuon osaa!

Henkilöhausta 165. Ensimmäinen ukko tuli ekalla pistolla, lähetin vasempaan etukulmaan, kun virtaukset tuli sieltä päin ( tai oikeastaan viistottain alueen läpi). Lähti melkein heti kaartamaan alueen suuntaisesti enkä huutanut pois. Eteni sitten suoraan ukolle (suunnilleen alueen puolivälissä), joka oli umpipiilossa (roskis). Umppareita ei ole ollut viime syksyn jälkeen, mutta ei ollut näköjään ongelma. Toinen pisto oikeaan etukulmaan ns. tuulettomalle puolelle. Tässä teki oikein hienon laatikon ja löysi toisen ukon. Kolmas pisto vasemmalle, sinne ei uponnut, kun virtaus kertoi, että siellä ei ole ketään. Teki semmoisen 15 metriä syvän tynkäpiston (tästä vähennykset, kun vaikutti myös hallintaan). Lähetys oikealle, josta viimeinen löytö. Kaikki ukot nousi ja ilmaisuista erinomaiset. Tuomarin kommentit olivat, että hyvänenäinen koira ja työskentelee hyvällä motivaatiolla. Toimii kuitenkin vähän omatoimisesti  Kieli ulkona Aikaa meni semmoinen vajaa 6 minuuttia.  Unski olisi vielä mielellään etsinyt lisää ukkoja, eikä sitä haitannut vaikka ei tullut palkkaa. Haltuunotot onnistuivat hyvin. Omatoimisuus sillä näkyi tuulen puolelle työskennellessä, tuulettomalle puolelle teki taas oikein hienot pistot. Maasto oli helppo, harvoin on treeneissä noin selkeää maastoa, missä näkee koiran kokoajan. Pisteitä kokeesta yhteensä 247, joista 194 maastosta.

Ihan hyvä että mentiin, vaikka tottis oli melkoinen show. Maastoissa se toimi lähes samalla tavoin kuin treeneissä, joten jos vain saisi tottiksen kuntoon, niin tuloksen pitäisi olla ihan realistinen tavoite Hymy