Maanantaina käytiin Jänneniemellä hakuilemassa kpsh:n porukan kanssa. Ennen hakuun lähtöä kävin ottamassa lähikentällä esteen. Unski jäi vähän nivusista kiinni telineeseen, mutta ei haitannut sen kummemmin. Intoa oli enemmän kuin järkeä.

Aloitettiin treenit esineruudulla. Risto oli ystävällisesti tallanut kolme 5m leveää kaistaletta valmiiksi. Ensimmäisessä kaistaleessa oli kova muovikappale. Tätä Unski ei nostanut, mutta en kyllä niin olettanutkaan. Toisessa ruudussa oli pehmeä muovipalanen. Tämäkin jäi nostamatta, vaikka olisi kyllä periaatteessa ollut ihan ok. Kolmannessa oli kenkä, se oli pala kakkua. Eli Unski tuo semmoisia esineitä, joita sille on opetettu, mutta ei mitä tahansa. Laajennamme siis esinerepertuaaria koviin ja myös muovisiin / kumisiin juttuihin. Tähän mennessä on nostettu kankaisia / nahkaisia esineitä, missä voi lisänä olla muovia tai metallia.

Hakuruudussa Unskilla oli 3 ukkoa. Ensimmäinen ja kolmas haamuina, toinen valmiina. Ihan jees, mutta kiihtyi näköavuista aikalailla, mikä aiheutti sen, että kakkosukolla oli vähän ohjelmaa. Kolmannella oli ihan iisisti, joten kaipa se oli vaan tilapäinen mielenhäiriö.

Tänään käytiin tekemässä "koetesti" -tottis. Käytiin vieraalla kentällä. Kentälle tullessa kävin hyppyyttämässä esteet ja koira autoon. Aloitettiin ilmoittautumisella. Unski ei häiriöitynyt kaverista ja oli ihan jees. Mentiin ensin paikkamakuuseen. Unski möykkäsi siellä aika ajoittain (mm. kun toinen teki noutoja), mutta oli myös hyviäkin pätkiä. Koeliikkeistä otettiin seuraaminen, noudot ja eteenmeno. Seuraamisessa edisti julmetusti, mutta vire hyvä. Esteet teki paremmin kuin pariin vuoteen, oli tosi innoissaan telineillä. Virtaa riitti läpi tottiksen. Pikkaisen pienemmilläkin kierroksilla olisi pärjätty.

Toiseen satsiin tuli pariksi eri koira, ilmoittautuminen ok. Taas ensin paikallamakuuseen. Nyt oli ihan hipi hiljaa koko paikkamakuun, mutta nousi paikkamakuusta. se oli ennennäkemätöntä, en muista että Unski olisi tyyliin koskaan noussut paikallaolosta. Koira takaisin maahan ja homma jatkui. Tällä kertaa otettiin jäävät, noudot ja eteenmeno. Jäävät oli hyvät ja nopeat, edisti taas seuraamisessa. Luoksetulon loppuasento oli vähän vino, luoksetulo muutoin nopea. Tasamaanouto hyvä. Hyppynoudossa halusi tehdä omia virityksiä, johon puutuin. Puuttumisen jälkeen teki ihan hyvin, ei jäänyt traumoja Silmänisku. A uusittiin varmaan parikin kertaa. Ensimmäisellä liukastui esteeseen, toisella kiersi palautuksen (heitän kapulan esteen sivusta ja joskus vähän provosoin sitä kiertämään huonolla heitolla, parempi kumminkin niin, kuin nakella koko ajan esteeseen...) ja kolmannella teki molempiin suuntiin.

Itselle jäi vähän epävarma olo. Molemmissa kierroksissa oli paljon hyvää, mutta eri virheet. Vire oli tosi hyvä läpi molempien osioitten ja Unski olisi hyvinkin tehnyt kolmannen satsin perään. Hallintakin oli ihan kohtuullinen, eikä sen suhteen ongelmaa. Takaraivossa vaan kumisee aikaisemmat epäonnistumiset telineillä, vaikka se ne nyt suorittaa, eikä himmaile jne. Kyllä me varmaan mennään kumminkin kokeilemaan. Nyt on kuitenkin mahdollisuudet jonkinlaiseen tottikseen, kun viime kesänä oli jo lähtiessä tiedossa, että telineet jää suorittamatta. Seuraava koe lähellä on kumminkin vasta syksyllä, joten siihen ehtii sitten paikkailla jokatapauksessa.