Päivitystahti on nyt h i d a s, mutta ei mahda mitään. smiley Käväistiin Armin ja Urhon kanssa toukokuun puolivälissä Kiteellä agi- ja tokoleirillä. Armi osallistui Susanna Maksimaisen vetämään tokoon ja Urho Marjo Hyytiäisen agilityyn. Armi oli leirillä elämänsä vireessä, kun se nukkui siellä varmaan neljä kertaa enemmän kuin normaalisti wink. Tehtiin seuraamista, sekä tunnetilaa että tekniikkaa, jääviä ja luoksetuloa, Armi myös osallistui möllitokoon. Susannalta saatiin hyviä vinkkejä mm. tunnarin ja kaukojen opettamiseen. Urho pääsi hummailemaan agiradalle, teemana oli vire ja siinä mielestäni onnistuttiin hyvin. Lopetettiin aina silloin, kun oli ilo ylimmillään. smiley

Leirin jälkeen Armi on ajanut viikottain 2-4 jälkeä, semmoisia 40 -100 askeleen pätkiä, pääsääntöisesti suoria. Eilen ajettiin vähän reilun 100 askeleen jälki yhdellä "välipalkalla" (purkilla maahan). Nurmella jäljestys sujuu hyvin, liina löysällä ja tarkasti, syö aikalailla kaiken ruuan, mitä jäljelle on laitettu, joskus joku yksittäinen nappula hukkuu nurmen sekaan. Alustan vaihtuminen (enemmän sammalta, tai muuten kuivaa) aiheuttaa alkuun pientä pyörimistä ja jäljen ajaminen ei ole "armimaista". Armi on ollut hakutreeneissä tallaamassa aluetta ja muutaman kerran on tehty näkölähtöjä. Tarkoituksena on seuraavaksi avata nenä tuuliharjoituksilla ja sen jälkeen keskittyä rullailmaisun opettamiseen ja samalla maalimieskäytöksen. Ajetaan jälki jonkinlaiselle mallille ja siirrytään sen jälkeen hakuhommiin smiley.

Tottiksessa seuraamisen vire tuottaa nyt vähän päänvaivaa. Ei seuraaminen ole mitenkään luokattoman huonoa, mutta haluaisin vähän enemmän.  Ruoka lähellä ( ei nenässä, mutta kädessä kauempana) tekee todelle hyvässä vireessä ja aktiivisesti, jos tehdään kokonaan ilman ruokaa, niin seuraa kyllä teknisesti oikein, mutta menee vähän vaanimiseksi, vähintään kuitenkin samanlaisessa vireessä kuin pikkupentuna imutettuna. Liinatreeneissä tekee todella hyvällä vietillä. Keskimäärin kuitenkin viretila on parempi (ilman ruokaakin) kuin vaikkapa keväällä, joten siinä mielessä on menty eteenpäin. Jäävissä maahanmeno on jätetty tauolle, Armi on nyt semmoisessa roikalekasvuvaiheessa, että nopea maahanmeno ei ole oikein luontevaa. On harjoiteltu noutamisessa pitämistä ja vauhtinoutoa kahden lelun pelillä, ja tokojutuista myös ruutua, kiertämistä ja kosketusalustaa. Tunnari pitäisi ottaa lähiaikoina ohjelmaan.

Unskin kanssa on tehty tottista kolmisen kertaa viikossa, tarkoituksena on saada sen itseluottamusta paremmaksi hypyllä, jos joku päivä kokeeseen taas yrittäisi.  Nouto noin muuten on hyvällä mallilla ja seuraaminenkin ihan ok. Ääntä on välillä enemmän ja välillä vähemmän, riippuu aina vähän viretilasta. Unski on myös opetellut tokojuttuja mm. merkkiä, ruutua ja kiertämistä sekä toimii testikappaleena rullan opettamiseen. Olin mielessäni miettinyt, minkälaisen rullailmaisun haluan Armille (mihin palauttaa, miten lähdetään näytölle), ja testasin sitä Unskilla ja sillä oli superhauskaa laugh. Unski on käynyt normaalisti hakutreeneissä ja tekee mielestäni hommia ihan ok. Pistot on kohtuullisen suoria ja tyhjät riittävän laajoja (välillä ehkä jopa liian), ilmaisut on olleet ok. Pallopalkka toimii ruokaa paremmin. Pitäisi ottaa lähiaikoina yksi umpparihässäkkä mielen virkistykseksi.

Urho on tehnyt tottis- ja tokojuttuja kolme- neljä kertaa viikossa. Metrinen hyppy on Urhosta hauska, eikä sitä huimaa ollenkaan, toisaalta se kyllä ottaa tukea esteesta, mutta antaa ottaa smiley. Nouto on taas otettu työn alle ja se tuntuu hieman edistyvän, Urho on myös opetellut ruutua, kosketusalustaa ja jääviä kiertämällä.