Maanantaina oli taas hakua. Unski sai nähdä kun maalimiehet lähtivät piiloille (kaikki neljä yhtäaikaa) ja sit mentiin vähän kauemmas oottamaan, että suurin ryske loppuu. Ensimmäinen ukko oli oikealla etukulmassa, jonne irtosi hyvin ja tuli hyvä ilmaisu. Toinen ukko oli vasemmassa etukulmassa hieman tallaamattoman alueen ulkopuolella montussa. Unski oli käynyt kääntymässä ihan tallatun alueen kulmassa, ja todennut, että ei ketään. Itse näin sen sitten painelevan alueen suuntaisesti ja ennen kuin älysin sitä ruveta huutelemaan, ilmaisi se "neljättä" ukkoa. Ilmaisu oli kuitenkin hyvä ja toiminta muutenkin ok. Tämän jälkeen palattiin taas alkuun ja uusi lähetys ukolle nro 2. Ensimäisellä kerralla kaartoi alueen ulkopuolelle ja huusin sen pois. Uusi lähetys; ja upposi hyvin perälle asti. Unski joutui tekemään aika paljon töitä ennen kuin löysi ukon, ilmeisesti haju painui montussa alueesta pois päin. Ukko kuitenkin löytyi ja hyvä, että joutui vähän etsimään. Tältäkin hyvä ilmaisu. Tiina vaan ihmetteli sitä, että miten Unski voi haukkua ja läähättää yhtä aikaa Silmänisku Unski voi tehdä haukkuessaan vaikka mitä! Viimeinen eli kolmas ukko löytyi melko vaivatta. Tältäkin hyvä ilmaisu. Maastona meillä oli tällä kertaa harju, jossa oli aika paljon korkeuseroja, ja sen vuoksi olikin koirille, että ohjaajille melko raskas rata. Unski ei enää ole niin hyvässä kunnossa, kun se keväällä oli, niin se puuskutteli lopussa aika paljon, mutta joutuihan se toisaalta tekemään aika paljon hommia. Pitää ruveta taas oikeasti panostamaan kuntopuoleen, toivottavasti ilmat hieman viilenisivät, niin päästäisiin pyörälenkeille useammin.

Tiistaina oli lappalaiskoirien toko. Tein siellä vähän aikaa Pontson kanssa ja Unskin kanssa sit lopuksi seuraamisia ja käännöksiä. Tarkoitus oli tehdä eteenmeno, mutta Unski oli jotenkin vetelä, niin jätin sitten pois ohjelmasta. Unski ei meinannut millään "käynnistyä". Sain sen sit kuitenkin tekemään ihan hyvin. Kotimatkalla kävin vielä ottamassa pk-esteen läheisellä kentällä. Nyt on hyppynouto tehty kisaesteeltä! Kieli ulkona Ei ollenkaan niin työlästä Unskille kuin kuvittelin. Samalla mentiin myös täyskorkea A-este. Senkin meni hyvin (vein hihnassa ensin), mutta ei vielä tästä otettu noutoa, pitää muutaman kerran käydä harjoittelemassa pelkkää estettä.

Eilen pienet pihatokoilut kotona. Tehtiin taas noutoja, yksi hyppynouto ja noudon palautuksia. Unski lähti kapulalle hyvällä vauhdilla ja palautti yhtä rivakasti. Hieno juttu! Lopuksi vähän käännöksiä ja liikkeestä istumista. Ihan ok ilta!

Lisäys:

Tänä iltana oli hakutreenit Toivalassa pienellä porukalla. Unskille tehtiin vain etukulmat, niin, että mm kävi näyttäytymässä kulmassa ja eteni linjan suuntaisesti aluetta eteenpäin. Ensimmäisellä ei nähnyt mm:tä ja lähti hakemaan tuulesta, olisi löytänyt maalimiehen ihan nopsaan, mutta huusin Unskin pois, kun ei mennyt niin kuin piti. Toisella yrityksellä haamu onnistui ja Unski painoi kuin pieni eläin. Toinen ukko onnistui heti hyvin. Unski eteni kulmaan ja lähti etenemään alueen suuntaisesti. Hyvät ilmaisut molemmilta! Hyvä treeni kaikin puolin ja ensimmäinen ikinä, kun Unskilla oli vain kaksi ukkoa. Hymy