Urhon kasvattaja kävi viime viikolla vierailemassa, kiitokset Riikalle siitä! Tsikku-äiti tuli kylään myös ja oli kyllä tosi mukava nähdä Tsikkua muualla kuin kotona, tosi rento tyyppi!

Urho on ilmeisesti vähän veljiään pienempi, mutta jospa se jaksaisi kasvaa vielä reilut 5 cm (tällä hetkellä vähän alle 47cm). Painoa Urholle on tullut koko ajan tasaisesti (nyt reilut 14kg ja on edelleen hoikka), mutta korkeutta tulee sit vähän hitaammin. Ihan tuosta kuitenkin koiran kokoinen varmaan tulee! Hymy

Meillä jäi tällä viikolla pentukurssi väliin, kun olin koko viikon koulutuksessa Jyväskylässä. Viime sunnuntaina käytiin Urhon kanssa ihmettelemässä näyttelytouhua jalostuspäivillä. Ensin Urho meni hirveän rehvakkaasti (kun käveltiin alueelle) ja oli vähän ihmeissään, kun kaikki vastaantulijat ei pysähtyneet häntä silittämään Silmänisku Kun päästiin itse alueelle, meni hitusen pupu pöksyyn ja Urho oli erittäin vakuuttunut siitä, että Laikat syö sen elävältä. Mitään paniikkikohtausta Urho ei onneksi saanut, vaan pysytteli minun takana tai jalan vieressä. Jännitys meni kuitenkin äkkiä ohi ja häntä nousi takaisin pystyyn. Urho oli muutenkin alueella varsin rauhallisesti, istuskeli ja katseli muitten touhua, välillä leikki samassa seurassa olevien koirien kanssa. Urho on nyt selvästi petrannut toisten koirien tutustumisessa (siellä näyttelyssä + muutoin) Tänäänkin Urho tutustui Sahpeen, joka on aika tiukka täti ikään ja kokoon katsomatta, Urho selvisi ihan ilman tukkapöllyä! Moonaa (tuttu labradori) Urho kyllä vielä hyppyyttää, mutta eiköhän se mene ajan kanssa ohi.

Urhon kanssa pitäis nyt ruveta opettelemaan sanallisia käskyjä. Urholle on naksuteltu kontaktia, kosketusalustaa, perusasentoa, "seuraamista", "noutoa", luoksetuloa ja maahanmenoa, mutta mihinkään (pl.luoksetulo) se ei osaa mitään käskyä.

Tänään käytiin treenaamassa tottista Tiinan avustuksella. Sain kyllä melkoista huutia taas omasta olemuksestani, mutta oli kyllä hyvä, että sain sen kuulla. Unski petrasi tosi paljon, kun vaan itse kävelin reippaammin ja Tiina myös näytti Unskin kanssa (ja Unski suostui yhteistyöhön!) miten Unski toimii, kun sen kanssa vaan kävellään eri tavoin, ja se toimi tosi hyvin. Loppuun Unski hyppäsi vajaakorkuisen (80cm) pk-esteen oikein hyvällä innolla! Illalla sitten kävelin tuossa pyörätiellä ja pihalla käännöksiä ja testasin Unskiin. Se toimi hyvin! Ihan uutta potkua ja yritystä hommaan. Eli olen kävellyt käännökset askelilla, kun pitäisi kääntyä rivakammin, Unskille ainakin näyttää sopivan paremmin se, että sitä yllätetään ja sen on oltava skarppina, kuin se, että se tietää koko ajan mitä seuraavaksi tulee. Ja makupalat voitais Unskin kanssa aika monesta liikkeestä unohtaa. Se tekee ihan erilaista hommaa patukkapalkalla Nauru muttakunmuttakun makupaloilla on niin helppo palkata....Tukittu