Maanantaina taasen ryhmätottista Siilinjärvellä. Unskille paikallaolo ja henkilöryhmä. Paikallaolossa piippasi jonniin verran, kesti häiriön (kutsumisen) hyvin, nousi kerran istumaan, liekö itikat (niitä oli paljon) vai jokin haju nostaneet sen, loppu meni kuitenkin hyvin. Unski ei ole ennen harrastanut paikkamakuusta nousemista, joten tämä on nyt uusi juttu. Henkilöryhmä oli tosi hieno! Unski seurasi tiiviisti ja istui nopeasti, ei minkäänlaisia vilkuiluja. Loppuun tehtiin jäävät, nämä ok. Vire oli koko tottiksen ajan tosi hyvä. Unskille vielä Kasurilassa paikallaolo koirahäiriössä ja suht vilkasliikenteisen tien vieressä + kutsumishäiriö. Tämä oli hyvä, oli hiljaisempi kuin eka paikallaolo ja muutenkin levollisempi, ei ollut lainkaan sen oloinen, että olisi halunnut nousta.

Urhon kanssa siirrytään jatkossa samaan ryhmään Unskin kanssa. Urho tekee ohitukset kivasti ja ei toiset koirat häiritse sen tekemistä, odottelua välillä Silmänisku Urhon kurssin sisältö ei ehken ole ihan pennuille sopiva, enkä halua tappaa sen motivaatiota heti alkuunsa.

Tiistaina hakuilua Tipuharjussa. Urholle ensin ilmaisuja purkilla, eli yksi pidempi haukku, josta palkka. Urholta tuli hyvä sarja, jonka jälkeen vähän katkesi, mutta sai palkan kuitenkin haukusta. Kaksi maalimiestä oli mennyt sillä aikaa valmiiksi piiloon. Urho etsi aktiivisesti ja löysi ensi kauemman ukon. Meni hajulla määrätietoisesti ja irtosi kauas. Olin melko varma, että ei anna ääntä, mutta hienosti tuli haukkusarja (yhdestäkin olisi palkan saanut)! Tämän jälkeen palattiin takaisin ja etsittiin lähellä oleva ukko. Tästä ei tullut haju niin hyvin, mutta löysi kuitenkin. Ilmaisu tuli pienen avustuksen jälkeen. Urholla alkaa olla aika hyvä ajatus hommasta!

Unskille 3 ukkoa, yksi etukulmassa ja kaksi muuta jossain alueella (en tiennyt missä). Ukot löytyi ja ilmaisut oli hyvät. Ensimmäinen etukulma oli eilen hyvä, upposi suoraan ja meni kulmaan saakka. Tästä lähetys toiseen etukulmaan, mutta sai ilmeisesti hajun jo matkalla ja kaarsi aikaiseen keskilinjan suuntaisesti. Itse tussaroin tällä välin vesipullon kanssa, enkä ehtinyt huutaa sitä pois ( ei kyllä tuossa vaiheessa olis tullutkaan.) Kolmannelle pistolle kaarsi myös aikaiseen keskilinjan suuntaisesti, maalimies oli aika lähellä keskilinjaa ja ilma liikkui keskilinjan suuntaisesti. Ilmaisut on nyt kunnossa, maalimieskäytös ok ja motivaatio kohdallaan, mutta ei ole oikein käsitystä siitä, kuinka se toimisi kokeessa. Seuraavaksi pitäis tehdä kokeenomainen rata täysin vieraassa maastossa ja syvillä pistoilla, sittenpähän näkee kannattaako ilmoittaa minnekään. Mitään superpitkiä ratoja en rupea enää tässä vaiheessa tekemään, kun alokkaan rataan ei oikein saa menemään kuin 3-5 pistoa. Tyhjän Unski tekee hyvin, jos siellä ei ole ketään, jos taas hajun vaikka takakulmasta niin saan huudella ihan rauhassa. Etukulmat vähän itseäni jännittää...

Loppuun pienet tottikset. Urhon kanssa tehtiin perusasentoja ja pientä seuraamispätkää + istu ja maahan ( meni yhteensä ehken 3 minuuttia). Urhon kanssa pitäisi nyt panostaa liikkeiden erotteluun, se tarjoaa vähän kaikkea ja odottaa, että milloin naksahtaa Silmänisku Loppuun tehtiin ihan muutaman askeleen seuraaminen suoraan liikkeestä patukkapalkalla. Urho taisteli tosi hyvin!

Unski aloitti paikkamakuulla ja taas ihmis+ koirahäiriötä. Ihmishäiriön kesti hyvin, tuli yksi viu väliin, mutta ei ollut lähdössä minnekään. Sitten kun menin itse henkilöryhmään seisomaan, niin Unski alkoi metelöidä, ei yrittänyt nousta, mutta haukahteli. Oli vissiin vähän liikaa, että teen jotain kivaa toisen koiran kanssa (vaikka enhän varsinaisesti tehnyt). Pysyi paikallaan, mutta desibelit eivät olleet toivotulla tasolla. Henkilöryhmän päätyttyä vaikeni ja sain palkattua hiljaisen koiran. Ääntä lukuunottamatta oli hyvin aloillaan, ei haistellut tms. eikä yrittänyt nousta. Unskille oli ohjelmassa myös kapulan pitoa, luoksetulo, maahanmeno apuohjaajan luona (eteenmenon maahanmenoa ajatellen) ja seuraamisia. Ihan jees, kapulahomma parani loppua kohden ja oli kivasti virtaa! Nyt pitäis harjoitella käännöksiä ja eteenistumista luoksetulosta (pitkältä matkalta) ja kapulan palautuksesta, sekä esteitä. Viikonloppuna jos ehtisi ottamaan esteet ja tekemään esineruudun.