Viime viikolla vaan lenkkeiltiin, eikä oltu yksissäkään treeneissä. Oli kyllä mukava vaihteeksi keskittyä vaan lenkkeilyyn, siinä kun ei tartte koko ajan päätään niin hirveästi rassata Silmänisku.

Maanantaina oltiin Simpekin treeneissä, paikalla meitä oli vaan 3, joten mitää suuretsintöjä ei järjestetty. Tallattiin vaan esineruutu. Muut otti koirilla myös muutamia hakupistoja tallaamattomalle alueelle, mutta Unskin kanssa tehtiin kaksi kierrosta esineitä. Tuli sit tän kesän, tai oikeastaan viime syksyn jälkeen huonoin esineruutu! Ensimmäisellä satsilla Unski olevinaan etsi hirveästi ja liikkui hyvin, lähti myös aina pistolle uudestaan mukisematta. Mitään ei kuitenkaan löytynyt. Lähdin lopulta Unskin mukaan ja saatin yksi esine nostettua. Jostain syystä hanskat ois saaneet jäädä Unskin mielestä metsään. Toisella kierroksella vähän sama homma, merkkasi heti ruutuun mennessä yhden esineen, mutta ei ollut huomaavinaankaan sitä. Lähdin taas Unskin mukaan ja se suostui tuomaan lippiksen. Sit otettiin vielä toinen, tämän se toi jostain syystä hyvin! Oli tosi kummallinen ruutu, kun muillakin oli samanlaisia ongelmia. Sovittiin sit porukalla, että se oli vaan tilapäinen häiriö, kun kaikki käyttäytyivät hyvin samalla tavalla Hymy Pitää nyt katsella mitä tehdään, vai tehdäänkö mitään. Tänä kesänä se on tätä lukuunottamatta tehnyt tosi hienoja esineruutuja, joten ei varmaan ihan hirveän suuri ongelma kuitenkaan.

Eilen tehtiin pientä pihatottista. Heti kotiin tultua alettiin tutustua esteeseen, niin että mulla on kapula kädessä mutta en heitä. Unski pysyi hyvin vierellä, yritin muutenkin seurailla sen mielialaa ja tavoitteena oli saada se suht levolliseksi. Kapula mun kädessä aiheuttaa sen, että se on vähän turhan intopinkeenä. Sain Unskin hyvin rauhoittumaan, kun käänsin vähän päätäni syrjään ja haukottelin. Tehtiin lopuksi ruokakupilla nouto niin, että vein Unskin esteen toiselle puolelle ja kapula Unskin eteen. Näin perin sillä ei ole noudossa mitään ongelmaa, kun en ole heittämässä kapulaa... Ei otettu edes luovutusasentoa, vaan annoin ruokakupin pelkästä tuomisesta.

Illalla kävin koko sakin kanssa pienellä peltolenkillä, tämän jälkeen taas Unskin kanssa pieni tokotus. Tehtiin muutama perusasento naksulla ja pikkupätkä seuraamista. Sitten kapulanpitoa luovutusasennossa, niin että Unski on tosi rauhallinen, tässä se onneksi rauhoittuu hyvin, ainakin näin kun ei ole koko noutoa alla. Muutaman pitohetken jälkeen mentiin esteelle. Käytiin vain hetki seisomassa esteen edessä niin, että mulla on kapula kädessä. Unski rauhoittui tosi hyvin ja oli levollinen. Lopuksi muutama liikkeestä istuminen ja seuraamista, joista palkka porokoiraongella.

Minun pitäis tosissaan ruveta kiinnittämään huomiota siihen, miten kehun Unskia missäkin tilanteessa. Nostan sitä väärissä paikoissa, jolloin sen on vaikea rauhoittua, jos minä kimitän sille koko ajan. Pelkästään sillä, että kehuin kapulan pitämisestä ja esteen lähellä olemisesta rauhallisella äänellä, oli positiivinen vaikutus. Tästä on hyvä jatkaa Hymy